Wednesday, January 5, 2011

sahabat~


rindu nak kuaq br4 cam dulu lagi.. kita lah yang digelar dianamisya…kita jugak lah yang dikenali sebagai last minute.. ingat lagi tak dulu kita pernah jadi sahabat.. bukan setakat sahabat ja.. sahabat baek kowt.. ampa lupa ka.. kita pernah pi Genting Highlands bersama-sama dulu…ampa ingat dak..nmpak ni aku berdiri kt blakang ampa.. nadya plak dikepit antara mira ngan syira.. wktu ni smua comel-comel.. laa ni pown comel gak malah semakin anggun.. aku ja tak..

oke, aku nak mulakan dengan kawan aku sejak sekolah rendah..nama dia mira..nama panjang dia amira farhana binti amri..dia sma la cam aku umoq 18 taon gak.. dia pown tggu 10 bulan lagi baru cukop umoq.. bulan november nanti.. nak tau dak yang aku tak brapa nak percaya ni.. dia lahiaq awal saqi daqi aku.. aku keluaq dari perott puan mama 4 nov.. agak-agak mira kluaq daqi peqot puan mama dia bila?? haa, klu aku bagi dah…pkiaq sniri la no..
haa, ni la insan yang bernama mira tu..
actually banyak lagi yang ampa tak tau pasai mira ni.. dia ni dulu waktu skolah rendah konven, sama-sama menaqi ngan aku ke hulu ke hiliaq…meqata gak la kmi pi buat persembahan..tapi, kmi tdak lah begitu rapat karna dia duk klas 1st, aku plak 2nd.. tp, tme drjah dua aku pown duk klas 1st tp x gak rapat ngan dia..adoii!! kami dulu merupakan anak manja cekgu zahir n umi.. depa sangat baek.. tak dapat kami nak balas jasa baek mereka.. rindu la plak.. ok, sambung sal mira.. dia budak pandai tau.. tme fom 4 dia masok mrsm kapla batas..so, semenjak itu lah kami terpisah jaoh.. tp xpa…nnti aku nak dekat kan balek.. mira ade partner couple tau..namanya nadya..tp bukan couple yg LESBIAN tu ok..

haa, ni la nadya.. cantek sunggoh kawan yang telah aku anggap seprti kakak aku sendiri.. walaupown peqangai agak gila-gila.. tapi, aku tetap sayang dia sangat.. kuarga dia sudah aku anggap seperti kuarga angkat aku.. aku amat terhutang budi ngan cik ilah, cik ameq, mak cik, tuk ma, tisya, tini, lidya, dan abg daus.. haha!! aku pown xtau lagu mana nak balas budi depa-depa sekalian.. oke cukup, sambung tentang nadya.. aku kenai dia sejak masok fom 1 dalam kelas 1kba.. aku pown tak tau cam na aku tiba-tiba bole bersahabat ngan dia.. mulanya, aku ngumpat dia dalam ati.. okey, ia berbunyi begini ( tunjuk baguih depan cekgu boleh ) apa yang cekgu suqoh semua dia nak buat.. siap volunteer nak jadi monitor klas lagi.. memang aku kutoq abis-abisan.. heheh~ nad jgn mare eh.. tu dulu wktu tak kenai g.. elok2 ja kami smua pakat duk berkenalan, pekenalkan diqi masing-masing.. aku pkenalkan diqi sebagai ann.. guess what?
smpai sekarang telekat nama ann tu depa panggil aku..aku pown tak tau nak kata pa..ok, nadya sekarang jugak 18 taon..tp, yang pasti disaat aku tengah tulis tentang dia ni, dia mungkin sedang keletihan di sana.. dimana? kat PLKN laa..yaa, antara kami 4 orang.. dia lah yang terpilih untuk menyertai plkn (program latihan khidmat negara)..kesian dia.. dia tiap-tiap aqi duk mengadu kat aku xmo p plkn..aku pown xsampai ati.. aku bagi ja kata-kata semangat kt dia.. ( ala, mula-mula ja sedeh, nanti bila dah lama kt sna, nak balek pown xmo, nnti jmpa kwn bru, gain a lot of new experiences, macam2 lah..) lebih kurang cam tu la, aku cakap..

well now. tiba masanya aku pekenalkan seorang lagi yang aku gelar sahabat.. dia lah satu-satu nya partner couple aku..aku syang dia sangat..
dia lah syira.. atau nama panjangnya rosyahirah binti roshidi bin shaari.. tuu diaaq!! smpaikan nama tokwan dia pown aku ingat tau..jgn maen-maen..
haha, ni la dia yang comot..tapi, aku pasti dia sangat comel dan cantek.. kalau x, xde la syem jatuh hati kat dia n cba nak pikat dia tapi gagal…sabaq la syem.. tp, yang aku pelik bin ajaib nya laki pikat dia xlayan, pompuan pikat dia boleh plakk layan… adoii, syira.syira.. haa, kalau ampa nak tau dia laa ni udah jadian sama bean travotak……ops, silap plak..bean travolta..sori naa, tersasul..at first, aku teqiak gak tengok gambaq syira ngan bean brduaan..tp, stelah lma aku duk sumpah seqanah, aku akhirnya akur.. ya, aku sedaq sapa lah aku kalau nak dibandingkan ngan bean tu kann.. aku ni gades tulen.. bean tu mungkin gades????? haih, ampa pkiaq la sniri.. xsanggop aku nak ungkapkan kalimah itu..haha!! oke, balek kepada sahabat aku ni.. dia ja satu-satu nya yang maseh stay kat konven.. dia la yang amik alih kadet polis..dia la yang dah jumpa geng baqu.. tak silap aku, nakal band ka apa..oh, bukan la..naka band la..haa, da 1 lagi, qempang ka gampang tah..tuu, smpai dua geng dia masok..xpa2, aku tak mau kata apa..tu dia punya life..aku xbole bantah..so, selagi ang bahagia ngan life ang selagi tu aku tumpang bahagia..aku nak tengok sahabat aku happy..

okeyh, sebelum unduq diqi.. ingin aku ingatkann ampa tentang kenangan lalu..

haa, yang ni aku kat bawah.. nadya maseh sama dikepit oleh mira n syira..cma yg ni mira ngan syira tukaq tempat..mira kanan, syira kiri.. ingat dak time ni kita pi buat khidmat masyarakat sama-sama..dapat mak n pak angkat n kak angkat.. depa siap jamu buah-buahan lagi..duqian, qambutan, lagi apa tah..lupa dah aeh..pastu kita pi bergotong-qoyong kat situ..memang kenangan manis kat sana..sampai sekarang aku tak lupa..ingat dak maz, nab, wan nor azlin, hidayah, intan, faten amanina..depa smua ada skali..miss them damn much!!

oke lah.. aku xtau nak taqok pa lg dlm ni..takat ni dulu kowt..aku nak blah lu..daaa, whatver it is i am still luv u guys till my last breathe..
gamba ni aku edit atas dasar suka-suka dan bagi menghargai persahabatan kita..
s.e.k.i.a.n


2 comments:

Black Apple said...

sahabat sejati mmg sukar dilupakan..

cik perempuan said...

yup! jelas skali..xbole lupa